Senna Semler Winnaar 3-Bandentoernooi JBV Amorti 2014

Het eerste 3-banden toernooi van JBV Amorti is gewonnen door Senna Semler. In de finale partij moest hij het opnemen tegen Eef Eijskoot jr. Beide spelers waren tot aan de finale ongeslagen en dus de terechte finalisten.

Finale Partij 3-Banden Tussen Senna Semler En Eef Eijskoot jrHet verschil in de te behalen caramboles , 19 tegen 41 , maakte de partij toch zeer spannend. Na een langzame start, na 12 beurten was de stand 4 tegen 5 voor Eef jr., waarbij beide spelers zichtbaar gespannen waren begonnen beiden spelers meer in hun spel te komen. Toen werd er door Eef een tussensprint gemaakt, hij behaalde in 3 beurten 13 caramboles waarbij de stand in 15 beurten 6 tegen 18 was. Beiden maakten daarna regelmatig hun caramboles zodat in 36 beurten de stand 16 tegen 38 was. Beiden moesten toen nog 3 caramboles , in de 2 beurten daarna werd er niet gescoord waarna Senna in de 39e beurt met een serie van 3 zijn partij vol maakte.
Het was nu de taak van Eef om in de nabeurt ook zijn 3 caramboles te behalen om alsnog een remise in de wacht te slepen. De zelfverzekerdheid was van grote klasse en hij bleef de zenuwen de baas want het lukte hem om zijn resterende 3 caramboles, welke niet al te makkelijk waren, te behalen. Door deze remise werd er overgegaan naar 3 aquitstoten welke om en om genomen moesten worden om een winnaar te krijgen. Eef begon door zijn 1e beurt te missen waarna Senna zijn kans zag . Hij maakte zijn carambole wel, in de volgende 2 beurten werden alle aquitstoten gemaakt waardoor de overwinning van Senna een feit werd.
Omdat besloten is om dit toernooi volgend jaar een vervolg te geven is er een wisselbeker beschikbaar gesteld welke voor een jaar de prijzenkast van Senna zal vullen. Het eindmoyenne van Senna was 0,465 en Eef behaalde een prima moyenne van 0,852.